Štrúdl plněný černým kořenem a pečení

Ochutnejte štrúdl, který bude více než dětem chutnat dospělým. Kombinace hadího mordu s uzenou pečínkou a listového těsta je přímo fantastická. Tento pokrm můžete nabídnou návštvě místo chlebíčků nebo si ho můžete dát jako netradiční večeři. Chutná skvěle za tepla i za studena.

Černý kořen je navíc velmi dietní a podporuje nechutenství. Chlubí se vysokým obsahem sacharidů, bílkovin a vitaminy A, B, C i E. Mimo jiné proslul allantoinem, díky kterému napomáhá trávení, léčbě ran a povzbuzuje činnost žláz s vnitřní sekrecí.

Pro 4-6 mlsounů

5-6 lžic vinného octa
3 lžíce mouky
1 kg černého kořene
250 g listového těsta
3 jarní cibule
50 g másla
200 g lučiny nebo podobného tvarohu s bylinkami
300 g uzené pečeně
200 g salátové majonézy (50% tuku)
2 lžíce hořčice
sůl
pečící papír

 

Větší mísu naplníme studenou vodou. Přidáme ocet a 2 lžíce mouky. Černý kořen pod tekoucí vodou oloupeme a hned položíme do připravené mísy. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Ponoříme do ní černý kořen a přikryté pokličkou necháme 15 minut vařit.

Listové těsto vyjmeme z lednice a necháme ho 10 minut přivyknout na pokojovou teplotu. Jarní cibuli očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Trochu odložíme stranou na servírování. Máslo necháme trochu roztát. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu, rozdělíme jej na dva díly a ty pak na na tři stejné díly. Jeden plát potřeme tenkou vrstvou másla, druhý plátek na něj položíme a opět jej potřeme másle a navrch položíme třetí plát. Polovinu potřeme bylinkovým tvarohem a 3 cm od kraje necháme nepotřené. Na natřenou polovinu rozložíme polovinu plátků uzené pečeně, černého kořene a jarní cibule, nepotřenou stranou těsta přiklopíme náplň a slepíme. Přesuneme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme máslem. Zbývající těsto a náplň obdobně zpracujeme a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C 20 minut dozlatova.

Majonézu smícháme s hořčicí. Štrúdl podáváme posypaný cibulí s připraveným dipem.

Martina Mlsná
foto: lecker.de


2 Reakce na Štrúdl plněný černým kořenem a pečení

  1. Jitka napsal:

    Podporuje nechutenství? Že po něm nebudu mít chuť na jídlo?

    • dada napsal:

      tet jej zkosim, tak uvidime, na obrazku vypada dobre. akorat to prekladani teste je nake moc slozite, zamotala jsem ho normalne jako strudl klasicky.

Napsat komentář k Jitka Zrušit odpověď na komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>