Pečená kachna se zelím, kachna na pomerančích, nadívaná kachna, pekingská kachna… Také máte rádi kachnu?
Maso z kachny není v žádném případě dietní, ale kdo by odolal křupavému, měkkému masíčku? Kachna má své nezastupitelné místo nejen v české kuchyni, ale i dalších světových kuchyních, jako třeba ve francouzské či asijské.
Obzvláště v asijské kuchyni je kachna velmi oblíbená a kromě kachního masa a vnitřností si zde pochutnávají i na kachních vejcích. Připravte si tento velice jednoduchý, vynikající a oku lahodící pokrm. Jako příloha se k němu výtečně hodí rýže basmati.
Pro 4 mlsouny:
150 g mrkve
100 g řepy
100 g pórku
100 g červené papriky
10 ml citrónové šťávy
20 g zázvoru
50 g jarní cibulky
100 g hub shiitake
3 lžíce rostlinného oleje
sůl, pepř
250 ml zeleninového vývaru
4 lžíce sojové omáčky
1 lžička bramborového škrobu
1 hrst koriandrových lístků
Kachní prsa stáhneme z kůže a maso nakrájíme na tenké plátky. Mrkev a řepu oloupeme. Mrkev nakrájíme na plátky a řepu na asi 3 cm dlouhé a 0,5 cm široké plátky. Z pórku a jarní cibulky sloupneme vrchní vrstvu a nakrájíme na tenké plátky. Papriku rozčtvrtíme a očistíme od jádra i semínek. Nakrájíme na proužky. Citrónovou trávu nasekáme nadrobno. Zázvor oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Chilli rozkrojíme očistíme od semínek a nakrájíme na jemno. Z hub odkrojíme tvrdé stopky a kloboučky nakrájíme na plátky. Olej rozehřejeme v pánvi. Maso na něm orestujeme dokřupava, vyjmeme z pánve, osolíme, opepříme a udržujeme v teple. Připravenou zeleninu kromě hub dáme do stejné pánve a za stálého míchání opékáme. Přidáme vývar, sojovou omáčku, sůl, pepř a škrob a důkladně promícháme. Chvíli povaříme a poté přidáme houby a maso, vaříme 2-3 minuty a nakonec přimícháme koriandr. Podáváme s rýží.
Martina Mlsná
foto: www.edeka.de
Porovnat ceny >>
To je nějaký špatný překlad z němčiny nebo jenom autor nedokončil základní školu?