Zeleninový nákyp

Ačkoli mnoho z nás má na nákyp neblahé vzpomínky ze školní jídelny, kde vypadal jako by ho někdo již předvžvýkal.

Tímto vynikajícím zeleninových nákypem nepohrdnou ani děti nemající zeleninu příliš v oblibě.

I když v něm není obsaženo maso, dostatečně nás nasytí a můžeme ho podávat jako lahodnou teplou večeři.

Komu by to přišlo málo, může spolu s nákypem podávat vařené brambory nebo rýži.

Pro 4 mlsouny:

2 červené papriky

3 cukety

500 g brokolice

3 mrkve

1/8 l zeleninového vývaru

250 g zakysané smetany

100 g nastrouhané goudy

Troubu předehřejeme na 200 °C. Papriku omyjeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na tenké proužky. Omyté cukety a spolu s oloupanou mrkví nakrájíme na kolečka. A brokolici natrháme na menší kousky. Všechnu zeleninu přendáme do formy na lasagne nebo do pekáčku a promícháme.

Do teplého vývaru přimícháme smetanu a přelijeme zeleninu. Vložíme do trouby a zapékáme 20 minut. Poté z trouby vytáhneme, posypeme goudou a necháme ještě 15 minut propéct. Necháme trochu vystydnout a můžeme servírovat.

rdc

foto: maggi.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>