Zdravá snídaně – ovesné vločky s ovocem

Hledáte snídani, po které dopoledne nebudete mít hlad a přitom bude zdravá?

Pak čtěte dále.

Ovesné vločky vás zasytí a navíc vám pomohou snížit vysokou hladinu cholesterolu. Cottage a jogurt dodají vápník do kostí a ořechy podporují mozkovou činnost.

Hrušky můžete nahradit za jiné oblíbené či sezónní ovoce.

 

Pro 4 mlsouny:

½ citrónu
150 g drcených ovesných vloček
50 g sušených brusinek
100 ml jablečné šťávy
50 g vlašských ořechů
3 lžíce javorového sirupu
300 g cottage
150 g bílého jogurtu
skořice
2 hrušky

Z půlky citrónu vymačkáme šťávu. Vločky, brusinky, jablečnou šťávu a 2 lžíce citrónové šťávy v míse smícháme a necháme alespoň půl hodinky namáčet. Ořechy nahrubo nasekáme a opražíme na suché pánvi. Dáme stranou a necháme vychladnout. Javorový sirup smícháme s jogurtem a cottage a dochutíme skořicí. Hrušku očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Všechny přísady nakonec promícháme a podáváme.

Sandra Špačková
foto: eatsmarter.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>