Hledáte snídani, po které dopoledne nebudete mít hlad a přitom bude zdravá?
Pak čtěte dále.
Ovesné vločky vás zasytí a navíc vám pomohou snížit vysokou hladinu cholesterolu. Cottage a jogurt dodají vápník do kostí a ořechy podporují mozkovou činnost.
Hrušky můžete nahradit za jiné oblíbené či sezónní ovoce.
Pro 4 mlsouny:
150 g drcených ovesných vloček
50 g sušených brusinek
100 ml jablečné šťávy
50 g vlašských ořechů
300 g cottage
150 g bílého jogurtu
skořice
2 hrušky
Z půlky citrónu vymačkáme šťávu. Vločky, brusinky, jablečnou šťávu a 2 lžíce citrónové šťávy v míse smícháme a necháme alespoň půl hodinky namáčet. Ořechy nahrubo nasekáme a opražíme na suché pánvi. Dáme stranou a necháme vychladnout. Javorový sirup smícháme s jogurtem a cottage a dochutíme skořicí. Hrušku očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Všechny přísady nakonec promícháme a podáváme.
Sandra Špačková
foto: eatsmarter.de