Zapečené masové kuličky s rajčaty a špenátem

masove-kulicky

Máte chuť na něco lehkého, chutného a zároveň rychlého? Vyzkoušejte zapečené masové kuličky v lehké omáčce z rajčat a špenátu.

Budete potřebovat:

500 g mletého masa (nejlépe hovězí, nebo směs hovězího a vepřového)

2 plátky bagety

1 vejce

1 cibule

3 stroužky česneku

2 plechovky loupaných krájených rajčat

1 rajčatový protlak

špenát

sůl, pepř

olej

bazalka

mozzarella

Postup:
Plátky bagety ponoříme asi na 5 minut do vody, poté přebytečnou tekutinu vymačkáme a bagetu smícháme s mletým masem, vejcem a 1 na jemno nakrájeným stroužkem česneku. Osolíme a opepříme. Ze směsi vytvarujeme menší kuličky. Ty opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji a naskládáme je do zapékací mísy.

V pánvi rozpálíme olivový olej, na kterém osmahneme na jemno nasekanou cibulku. Přidáme drobně pokrájený, nebo rozmělněný česnek a chvíli na to i loupaná rajčata a rajčatový protlak. Necháme důkladně prohřát a smícháme s pokrájenými spařenými lístky špenátu. Následně podle vlastní chuti osolíme a opepříme. Směsí zalijeme připravené masové kuličky a do mezer mezi maso položíme plátky mozzarelly.

Nakonec necháme asi na 3 – 5 minut zapéct, aby se sýr roztavil. (Mimochodem, báječně se na to hodí vestavné trouby, které mají zabudovanou funkci grilu – vytvoří na povrchu chutnou krustu.)

Na talíři dozdobíme lístky bazalky a podáváme s plátky bagety, nebo těstovinami.

foto: Fidel Fernando, unsplash


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>