Zapečené fussili s brokolicí, masem a sýrem

testoviny-s-brokolici-s-masem_picjumbo

Je libo oběd do 40 minut? Žádný problém. Zapečené fussili s brokolicí, masem a sýrem budou chutnat všem strávníkům. (Protestujícím dětem můžete brokolici zabarvit kečupem.)

Brokolice je velmi chutná a na vitaminy bohatá zelenina. Obsahuje velké množství vitaminu C. Má i spoustu minerálů, podporuje tvorbu hormonů a vlákniny. Ideální parťák do zdravého jídelníčku.

Brokolice je výtečná v kombinaci s těstovinami a hodí se i do zapečených pokrmů jako je tento.

Podávejte s čerstvým zeleninovým salátem nebo křupavým chlebem.

Pro 4 mlsouny:

400 g fussili těstovin
1 brokolice, rozdělená na růžičky
300 g masa nakrájené na malé kousky
1 cibule, nasekaná
2 stroužky česneku, nasekané
400 g strouhaného sýra (cheddar, gouda nebo parmazán)
400 ml smetany ke šlehání
2 lžíce olivového oleje
1 lžička sušeného oregana
sůl a pepř podle chuti

Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. V hrnci s osolenou vodou uvařte fussili podle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente. Ve druhém hrnci přiveďte vodu k varu a dejte do ní brokolici, vařte 2 minuty. Poté sceďte a dejte spolus těstovinami do zapékací mísy. Maso osolte a opepřete a dochuťte oregánem a přidejte do mísy. vše promíchejte, zalijte smetanou ke šlehání a polovinu strouhaného sýra. Pečte ve vyhřáté troubě po dobu zhruba 25 minut, dokud se maso neupeče a těstoviny se na povrchu nezezlátnou.

Sandra Š.
foto: picjumbo.com


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>