Je libo oběd do 40 minut? Žádný problém. Zapečené fussili s brokolicí, masem a sýrem budou chutnat všem strávníkům. (Protestujícím dětem můžete brokolici zabarvit kečupem.)
Brokolice je velmi chutná a na vitaminy bohatá zelenina. Obsahuje velké množství vitaminu C. Má i spoustu minerálů, podporuje tvorbu hormonů a vlákniny. Ideální parťák do zdravého jídelníčku.
Brokolice je výtečná v kombinaci s těstovinami a hodí se i do zapečených pokrmů jako je tento.
Podávejte s čerstvým zeleninovým salátem nebo křupavým chlebem.
Pro 4 mlsouny:
1 brokolice, rozdělená na růžičky
300 g masa nakrájené na malé kousky
1 cibule, nasekaná
2 stroužky česneku, nasekané
400 ml smetany ke šlehání
2 lžíce olivového oleje
1 lžička sušeného oregana
sůl a pepř podle chuti
Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. V hrnci s osolenou vodou uvařte fussili podle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente. Ve druhém hrnci přiveďte vodu k varu a dejte do ní brokolici, vařte 2 minuty. Poté sceďte a dejte spolus těstovinami do zapékací mísy. Maso osolte a opepřete a dochuťte oregánem a přidejte do mísy. vše promíchejte, zalijte smetanou ke šlehání a polovinu strouhaného sýra. Pečte ve vyhřáté troubě po dobu zhruba 25 minut, dokud se maso neupeče a těstoviny se na povrchu nezezlátnou.
Sandra Š.
foto: picjumbo.com