Žampióny v parmezánové krustě se špenátem

Milujete houby na všechny možné způsoby?

A zkusili jste je někdy obalit v mléce, vejci a parmezánu a osmažit je? Že ne?

Pak neváhejte a ochutnejte.

I když špenát nemá takové účinky jako nám předváděl Pepek námořník, připravte si k takto upraveným žampiónům i špenátový salát, skvěle doplní jejich chuť.

 

Pro 4 mlsouny:

6 plátků bílého toustového chleba bez kůrek
¼ hrnku nastrouhaného parmezánu
1 vejce
1 lžíce mléka
330 g nakrájených žampiónů
rostlinný olej
2 lžičky olivového oleje
2 lžíce balzamikového octa
70 g baby špenátu
2 lžíce piniových ořechů
citrón k podávání
sůl, pepř

Chléb a nastrouhaný parmezán zpracováváme tak, dokud nevznikne směs podobná strouhance. Ochutíme e solí a pepřem. Vejce a mléko smícháme v míse. Důkladně očištěné žampiony nakrájené na plátky nejprve obalíme v mléce s vejcem a poté v parmezánové strouhance. V pánvi rozehřejeme olej, asi 1 cm a osmažíme na něm žampióny, z každé strany 2 minuty. Vyjmeme a necháme na kuchyňské utěrce okapat.
Olivový olej smícháme s balzamikovým octem a ochutíme solí a pepřem. Přidáme špenát a promícháme. Podáváme s žampióny zasypané piniovými ořechy a zakápnutými citrónem.

Martina Mlsná
foto: taste.com.au, Mark O’Meara , Super Food Ideas – duben 2011


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>