Muffiny, kdo by je neznal.
Čokoládové a vanilkové jistě ochutnal každý, ale mezi třetí nejoblíbenější druh patří i ty citrónové.
Pokud jste je ještě neokusili, musíte si upéct tyto. Proč?
1. Určitě se vám povedou.
2. Jsou vláčné, jemné a prostě vynikající.
24 muffinů:
250 g cukru krupice
½ lžičky soli
270 g změklého másla
Kůra ze 4 citrónů
1 ½ lžíce citrónové šťávy
1 ½ lžíce mléka
na citrónový krém:
150 g lemon curd
Troubu předehřejeme na 170 stupňů Celsia. Suché přísady prosejeme do větší mísy a přidáme máslo, vejce, kůru a šťávu z citrónu a elektrickým šlehačem šleháme asi 1 minutu. Přidáme mléko a šleháme asi 30 vteřin. Setřeme ze stěn a šleháme dalších 30 vteřin. Těsto naplníme do výšky dvou třetin košíčků a vložíme do trouby. Pečeme 20 minut, anebo dokud muffiny nezezlátnou a nebudou na dotek pružné. Vyjmeme, necháme pár minut vychladnout a pak předáme na mřížku a necháme vychladnout úplně.
Na krém:
Všechny ingredience musí být vychlazené. V míse smícháme mascarpone s lžičkou lemon curd. Poté vyšleháme šlehačku a postupně přimícháváme s mascarpone a lemon curd, až získáme hladký krém.
Krémem zdobíme vychlazené muffiny.
Sandra Š.
foto: Creature Comforts
Hrůza nic horšího jsem nejedla