Máte rádi těstovinové salátky?
Pak ochutnejte i tento.
Je hotový za pár minut a skvěle se hodí i jako příloha, třeba k vepřovému masu.
My jsme maso naložili na pár minut do bylinkové marinády a bylo to vynikající.
Vyzkoušíte taky?
Pokud ano, podělte se s svými dojmy v komentářích pod receptem.
Pro 2 mlsouny:
1-2 lžíce tymiánových lístků
1 stroužek česneku
1 lžíce a 1 lžička olivového oleje
pepř
2 steaky z vepřové pečeně
125 g těstovin
125 g mražených fazolových lusků
1 červená paprika
1 menší červená cibule
3-5 lžíce bílého vinného octa
50 g rukolových lístků
Očištěné bylinky nasekáme nadrobno. Oloupaný česnek nakrájíme nadrbno. Smícháme 1 lžíci oleje, česnek a bylinky. Dochutíme pepřem. Maso směsí důkladně potřeme z obou stran, přikryjeme fólií a necháme v chladu marinovat. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka. Zmražené lusky povaříme přibližně 5 minut v pobublávající vodě. Papriku a cibuli nakrájíme na jemné proužky a promícháme s octem, solí, pepřem a nakonec přišleháme i lžičku oleje. Fazolky i těstoviny slijeme a ještě teplé je přimícháme k paprice. Maso osolíme a orestujeme 2-3 minuty z obou stran. Na závěr přidáme do salátu rukou a můžeme podávat.
Sandra Špačková