Vepřová šťavnatá žebírka

zebirka

Vepřová šťavnatá žebírka jsou oblíbenou pochoutkou, která se báječně kombinuje s posezením u piva.

Tuto vepřovou dobrotu máme často spojenu s grilovačkami, ale byla by škoda se o ni připravit v chladných měsících. Vepřová žebírka si upečete i doma v troubě. Jak na to?

Ingredience
  • 800 g vepřových žeber
  • 3 lžíce oleje
  • 3 stroužky česneku
  • pepř (dle chuti)
  • hrubá sůl (dle chuti)
  • chilli (dle chuti)
Příprava vepřových šťavnatých žebírek

Rozřezejte vepřová žebra na kousky a poté je rozložte na pekáči. Posolte je, přidejte k nim chilli, pepř a oloupaný a nakrájený česnek. Přilijte trochu oleje, podlijte vodou a pečte v troubě do té doby, než budou vepřová žebra křupavá a měkká (cca jeden a půl hodiny). Žebra kontrolujte a průběžně podlévejte vodou podle potřeby.

S čím si dáte vepřová šťavnatá žebírka?

Vepřová šťavnatá žebírka jsou pochoutkou, kterou je možné podávat s různými omáčkami a dipy. Vyberte si podle své chuti. Chuť žebírek znamenitě potrhne třeba sýrový a medový dip.

K této pochoutce si můžete dopřát různé přílohy, nejčastěji jsou vepřová šťavnatá žebírka podávaná s čerstvým pečivem, případně i se zeleninou.

Chcete si pochutnat na vepřových šťavnatých žebírkách bez nutnosti cokoliv připravovat? Zajděte si na ně do restaurantu Kandelábr. Více doporučení na tuto restauraci najdete zde.

foto: unsplash


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>