Pokud chcete udělat dojem na své blízké, připravte jim snídani tak trochu jinak. I banálně jednoduchá snídaně totiž může být netradičně podávána. Tato nápaditá forma snídaně je vhodná pro všechny, kteří mají rádi po ránu vejce, ale už jim připadají trochu nudná. Oblíbenou vaječnou snídani si tak ozvláštníte a získáte tak skvělou, vydatnou snídani, která je základem každého úspěšného dne.
Zkuste a ochutnejte sami.
Pro 2 mlsouny:
2 vejce
½ okurky
2 plátky celozrnného žitného chleba
100 g bylinkového tvarohového másla
sůl
pepř
Pokud nemáme k dispozici ochucený tvaroh, vyrobíme si ho sami za pomocí dostupných bylinek. Máme-li doma pažitku nakrájíme ji na malé kousky a smícháme s tvarohem.
Plátky chleba natrháme na drobnější kousky. Okurky smícháme s ochuceným tvarohem. Vejce uvaříme ve vroucí osolené vodě na tvrdo. Necháme ochladit, oloupeme a nakrájíme na plátky. Okurku oloupeme a podélně rozřízneme. Do sklenice dáme trochu chleba, poté vejce a tvaroh s okurkou, osolíme a opepříme. Pokud zbude, dáme více vrstev.
Martina Mlsná
foto: Matthias Haupt