Zbyly Vám po Velikonocích vejce a nevíte, co s nimi?
Poradíme Vám jednoduchý recept z vajec natvrdo. Chcete při vaření vajec natvrdo ušetřit energie?
Pak nevařte vejce klasicky 6 – 8 minut, ale zkuste je jinak. Do studené vody dejte vejce, přiveďte k varu, vařte 1 minutu, poté sundejte z plamene a nechte stát ve vroucí vodě přesně 12 minut. Poté vejce zalijte studenou vodou a je hotovo.
Jako přílohu si dejte čerstvou bagetu nebo si připravte vařené brambory.
Pro 2 mlsouny:
3 lžíce majonézy
3 lžíce jogurtu
šetka cukru
1 lžička kari koření
1 menší jablko
2 jarní cibule
Vejce uvaříme natvrdo (8-10 minut) nebo podle receptu výše. Majonézu, jogurt a kari smícháme a ochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Jablko oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na tenké plátky. Jarní cibuli nakrájíme na kolečka. Bílou část přidáme spolu s jablkem do majonézové směsi. Vejce zchladíme, oloupeme a nakrájíme na šestinky. Přimícháme k majonéze a podáváme posypané s zelenou částí cibulky.
Martina Mlsná
foto: Matthias Haupt