Sedmého září bude v Brně pěkně horko. A to ne kvůli počasí. Sejdou se milovníci, pěstitelé i konzumenti CHILLI! V areálu koupaliště Riviéra se uskuteční 7. ročník Chillibraní, na kterém budou návštěvníci moci ochutnávat rozmanité druhy chilli papriček a výrobků z nich. Chilli nebude jen tak ledajaké. Seznámíte se papričkami, které v běžných supermarketech nekoupíte. Kapsaicin rozproudí krev v žilách a každý může vyzkoušet, jakou pálivost snese.
Program bude nabitý! Živé cooking show s českými kuchařskými esy, ukázka přípravy hmyzí kuchyně, koncert dobré muziky, ohňová show a jako hlavní bod Mistrovství v pojídání pálivého – Chilližrout.
Chilližrouti nebudou chybět ani letos
V rámci programu se přímo na pódiu bude bojovat o titul Mistra ČR a SR v pojídání pálivého – Chilližrout. Sejdou se přihlášení soutěžící, kteří budou před zraky všech návštěvníků konzumovat chilli omáčky i čerstvé chilli papriky té nejlepší kvality. Celkově bude cca 11 soutěžních kol a s každým se bude zvyšovat obsah kapsaicinu v soutěžním pálivém vzorku. (Začíná se na vzorku, který je přibližně 5 krát silnější než je známé Tabasco). Na jeho konzumaci je dán časový limit a je na každém, na kolik kol si troufne. Mezi soutěžícími jsou muži i ženy. Zvládne někdo požřít vzorek s pálivostí 9 000 000 SHU? Uvidíme!
Luxusní jídlo i zábava
Areál bude plný stánků s občerstvením, kdy každý nabídne alespoň jednu chilli dobroutu a jednu dobrotu, která nepálí. Slané, sladké, burgery, steaky a nejrůznější speciality budou vonět areálem po celou dobu akce. K dostání budou také věci potřebné k pěstování chilli. I letos se bude hlasovat o „Výrobek roku“! O tom, kdo tento titul pro svůj chilli výrobek získá, rozhodnou návštěvníci hlasováním.
Na spláchnutí potečou proudem piva z deseti malých řemeslných pivovarů.
Kuchař s Michelinskou hvězdou, hmyzí kuchyně a chilli na x způsobů
Program nabídne pro každého něco. Nebude chybět zóna pro děti se skákacím hradem a malováním na obličej, originální COOKING SHOW předvedou: Oldřich Sahajdák (profesionální kuchař se světovými zkušenostmi a nositel Michelinské hvězdy), Petr Erin Kováč, (profesionální kuchař, člen AKC ČR s více než 30letou praxí), My Chilli, Tejinder Riar (indický šéfkuchař) a mistři hmyzí kuchyně. Večer zpestří koncert živé muziky a jak jinak – ohnivá show.
Vstupenky pomáhají
Předprodej vstupenek již probíhá – do konce srpna jsou za zvýhodněnou cenu!
Akce probíhá v areálu brněnského koupaliště Riviéra a brány se otevřou v 11:00. Za příznivého počasí se budou moci návštěvníci klidně vykoupat v bazénech.
Festival se koná pod záštitou primátorky statutárního města Brna JUDr. Markéty Vaňkové a 3 % z každé vstupenky budou věnuvány organizaci Dejme šanci dětem na podporu nemocného Kubíka Melouna.