Říkáte si, že by to po dobrém obědě chtělo do žaludku nějakou tu sladkou tečku?
Využijte aktuální sezóny rebarbory a jahod.
Tyto tvarohové koule s vynikající rebarborovo – jahodovou omáčkou jednoznačně musíte ochutnat.
Celou sladkou dobrotu zvládnete připravit podle zručnosti do 30 minut.
Pro 4 mlsouny:
1 lžička nastrouhané kůry z pomeranče
špetka soli
3 lžíce cukru krupice
2 větvičky máty
200 g rebarbory
2 lžíce medu
1 vanilkový cukr
150 ml dezertního vína
kapka citronové šťávy
¼ lžičky kukuřičného škrobu
Tvaroh smícháme s pomerančovou kůrou a se špetkou soli. Rebarboru oloupeme a zdřevnatělé konce odřízneme. Nakrájíme na plátky. Dezertní víno, med, oba druhy cukru a citrónovou šťávu dáme do hrnce. Přidáme nakrájenou rebarboru a vše společně dvě minuty povaříme. Jahody omyjeme, osušíme a rozmixujeme. Přimícháme do hrnce a v případě potřeby i trochu škrobu. Z tvarohu vytvoříme koule a přelijeme rebarborou omáčkou. Ozdobíme lístky máty a podáváme.
Sandra Špačková
foto: ichkoche.at / Blanka Kefer