Tuňákové palačinky

tunakove palacinky

Zimní a jarní měsíce jsou pro změnu stravovacích návyků ideální, protože představují ten správný čas, kdy začít se zdravým životním stylem. A navíc budete už v létě vypadat skvěle! Aby recepty přinesly kýžený efekt, měly by být lehké, plné vitamínů a minerálních látek, ale zároveň musí být také chutné a syté.

Značka Calvo se spojila s výživovou poradkyní Ivou Veselou a společně připravily nové recepty pro všechny, kteří se chtějí v roce 2015 stravovat zdravěji a cítit se lépe. Zkuste to s námi, je to jednoduché a chutné!

Vynikající tuňákové palačinky si můžete připravit o víkendu, ale i ve všední den. Běžně se palačinky připravují z mouky. V tomto receptu jsou ale použity ovesné vločky, protože mají nižší glykemický index než mouka a lépe udrží stabilní hladinu krevního cukru. Recept je vyvážený i z hlediska tuků, takže cholesterol zůstává pod kontrolou.

Palačinky si můžete připravit také dopředu a nechat v lednici uležet a ráno jen zabalit s sebou.

Palačinky pro 4 mlsouny:

140 g mletých ovesných vloček
250 ml polotučného mléka
2 vejce
sůl
rostlinný olej

Náplň:

160 g konzerva tuňáka Calvo ve vlastní šťávě
1 ledový salát
200 ml bílého jogurtu
1 menší cibule
½ sklenice sterilované kukuřice
2 lžíce sekaných vlašských ořechů
2 lžíce sušených brusinek
1 PL dijonské hořčice
citrónová šťáva nebo ocet Balsamico di Modena
zeleninové koření nebo koření na ryby
pepř

Postup:
Cibuli a salát nakrájíme na drobné kousky a promícháme s ostatními ingrediencemi na náplň. Směs dochutíme podle potřeby a uložíme stranou, aby měla pokojovou teplotu. V mléce rozmícháme vločky, vejce, přidáme špetku soli a necháme chvíli odležet, aby vločky nasály tekutinu. Na rozpálené pánvi s trochou oleje opékáme palačinky z obou stran. Každou palačinku naplníme tuňákovou směsí, srolujeme do rolky a podáváme se zbytkem nakrájeného salátu.

Doba přípravy: 35 minut

Více receptů a informací najdete také na facebookových stránkách společnosti Calvo: https://www.facebook.com/CalvoCR


Reakce na Tuňákové palačinky

  1. Šéfkuchař Retamal napsal:

    Mňamózní recept :-P spálil jsem jenom tři, takže celkem úspěch .
    Jestli se tady najde někdo kdo má rád palačinky po slanu, vyzkoušel rýžovou palačinku a taky byla moc
    dobrá.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>