Zimní a jarní měsíce jsou pro změnu stravovacích návyků ideální, protože představují ten správný čas, kdy začít se zdravým životním stylem. A navíc budete už v létě vypadat skvěle! Aby recepty přinesly kýžený efekt, měly by být lehké, plné vitamínů a minerálních látek, ale zároveň musí být také chutné a syté.
Značka Calvo se spojila s výživovou poradkyní Ivou Veselou a společně připravily nové recepty pro všechny, kteří se chtějí v roce 2015 stravovat zdravěji a cítit se lépe. Zkuste to s námi, je to jednoduché a chutné!
Vynikající tuňákové palačinky si můžete připravit o víkendu, ale i ve všední den. Běžně se palačinky připravují z mouky. V tomto receptu jsou ale použity ovesné vločky, protože mají nižší glykemický index než mouka a lépe udrží stabilní hladinu krevního cukru. Recept je vyvážený i z hlediska tuků, takže cholesterol zůstává pod kontrolou.
Palačinky si můžete připravit také dopředu a nechat v lednici uležet a ráno jen zabalit s sebou.
Palačinky pro 4 mlsouny:
250 ml polotučného mléka
2 vejce
rostlinný olej
Náplň:
1 ledový salát
200 ml bílého jogurtu
1 menší cibule
½ sklenice sterilované kukuřice
2 lžíce sekaných vlašských ořechů
1 PL dijonské hořčice
citrónová šťáva nebo ocet Balsamico di Modena
zeleninové koření nebo koření na ryby
pepř
Postup:
Cibuli a salát nakrájíme na drobné kousky a promícháme s ostatními ingrediencemi na náplň. Směs dochutíme podle potřeby a uložíme stranou, aby měla pokojovou teplotu. V mléce rozmícháme vločky, vejce, přidáme špetku soli a necháme chvíli odležet, aby vločky nasály tekutinu. Na rozpálené pánvi s trochou oleje opékáme palačinky z obou stran. Každou palačinku naplníme tuňákovou směsí, srolujeme do rolky a podáváme se zbytkem nakrájeného salátu.
Doba přípravy: 35 minut
Více receptů a informací najdete také na facebookových stránkách společnosti Calvo: https://www.facebook.com/CalvoCR
Mňamózní recept spálil jsem jenom tři, takže celkem úspěch .
Jestli se tady najde někdo kdo má rád palačinky po slanu, vyzkoušel rýžovou palačinku a taky byla moc
dobrá.