Třešňová roláda

Třešňová sezóna se pomalu chýlí ke svému konci, a plody se začínají objevovat spíše než v korunách stromů na zemi.

Pokud je i vám takových plodů líto a nechcete je nechat napospas ptákům, dejte se do jejich sbírání a poté upečte tuto roládu…

Olizovat se budou všichni ti, na které alespoň jeden plátek této dobroty zbude.

Nezapomeňte nasbírat si třešně i do mrazáku, abyste si na roládě mohli smlsnout i po sezóně.

Na 10 kousků:

4 vejce
50 g třtinového cukru
20 g moučkového cukru
špetka soli
50 g mouky
40 g bramborového škrobu
1 citron
400 g tvarohu
4 lžíce javorového sirupu
450 g rozpůlených a vypeckovaných třešní

Pečící plech vyložíme pečícím papírem. Vejce, třtinový cukr a sůl za pomocí tyčového mixéru alespoň 7 minut šleháme do krému. Poté opatrně a pozvolně přimícháme prosetou mouku a škrob. Vzniklý krém přendáme na pečící papír a rovnoměrně rozetřeme. Vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a 6-8 minut pečeme. Těsto by nemělo lepit. Na pracovní plochu rozprostřeme utěrku a rovnoměrně posypeme moučkovým cukrem. Upečené těsto přemístíme na pocukrovanou utěrku. Pokud nejde pečící papír snadno odstranit, pokapeme jej vlažnou vodou. Tak by se měl uvolnit. Těsto necháme vychladnout. Z citronu ostrouháme kůru, poté jej rozpůlíme a z poloviny vymačkáme šťávu. V míse vymačkáme dvě lžíce šťávy smícháme s citronovou kůrou, tvarohem a javorovým sirupem. Vše vyšleháme do hladkého krému, který poté rozetřeme tak, že 2 cm od okraje necháme prázdné. Krém posypeme třešněmi a za pomocí utěrky roládu srolujeme. Nakrájíme na plátky a můžeme podávat.

Sandra Špačková


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>