Treska je ideální jako letní lehké jídlo.
Díky své pevné a jemné svalovině lze připravit prakticky na jakýkoli způsob. Jde ji obalit, nebo připravit takzvaně napřírodno.
Ochutnejte kombinaci jemné bílé ryby lehce pikantní paprikové omáčky.
Podávejte bez přílohy nebo s bílým křupavým pečivem.
Pro 2 mlsouny:
1 stroužek česneku
2 červené papriky
250 g rajčat
3 lžíce oleje
1 lžička mleté papriky
sůl, pepř
2 filety tresky
hrst petržele
Cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Česnek nasekáme. Očištěnou papriku nakrájíme na krátké proužky a rajčata na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli na něm podusíme do sklovata. Přidáme česnek a krátce opečeme, přimícháme papriku a asi dvě minuty opečeme. Zaprášíme mletou paprikou krátce orestujeme a poté přidáme rajčata. Promícháme, osolíme, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni 10 minut podusíme. Na pánvi rozehřejeme olej. Filet osolíme, opepříme a opečeme z obou stran 3-4 minuty. Filet podáváme na paprikové omáčce posypaný petrželí.
Martina M.