Potřebujete si nachystat svačinu, abyste den strávený mimo domov netrpěli hlady?
Jistě, můžete zajít do fast foodu a během chvíle se najíst, nebo můžete strávit onu chvíli v kuchyni a připravit si svačinu, která bude vydatná a zároveň chutná…
Tento snack se hodí namísto oběda, nebo jím můžete nahradit obvyklý „cestovní řízek“.
Jaké chutné svačiny si chystáte vy? Pochlubte se v diskuzi pod článkem…
Pro 4 mlsouny:
250 g mozzarelly
4 větvičky bazalky
400 g vepřového řízku
1 lžíce oleje
6 lžic majonézy
1 lžíce hořčice
1 lžička citrónové šťávy
1 dlouhá bageta (asi 300 g)
Rajčata a mozzarellu nakrájíme na plátky. Z větviček natrháme lístky bazalky. Maso nakrájíme na malé kousky a na rozehřátém oleji jej asi 4 – 5 minut restujeme. Ochutíme solí a pepřem. Majonézu, hořčici a citrónovou šťávu smícháme, přidáme sůl a pepř. Bagetu nakrájíme na 4 kousky a podélně rozřízneme. Naplníme mozzarellou, rajčaty, bazalkovými lístky a masem, navrch rozdělíme hořčicový krém.
Martina Mlsná
foto: lecker.de