Neděste se kombinace broskve, slaniny a bazalky uvedené v receptu, uvidíte, že vás uchvátí hned po prvním kousnutí.
Ti odvážnější mlsouni, kteří rádi kombinují různé chutě, mohou dokonce k sendviči přikusovat kyselou okurku. Ano, opravdu máme na mysli nakládanou zavařenou okurku. V Anglii to takto běžně jedí.
Co nesníte k snídani, zabalte do fólie a přibalte s sebou do práce na svačinu.
Na 4 sendviče:
hrst čerstvé bazalky
2 lžíce olivového oleje
1 lžička šťávy z citronu nebo limety
Slaninu opečeme z obou stran do křupava. Necháme na kuchyňské utěrce okapat od mastnoty a poté přepůlíme. Mezitím nasekáme nadrobno bazalku a smícháme s olivovým olejem, šťávou z citrusu, lžící vody, ochutíme solí a pepřem a nakonec přidáme majonézu. Mícháme, dokud se vše nespojí. Chléb namažeme z obou stran bazalkovou majonézou. Na plátky chleba položíme na tenké plátky nakrájené broskve, slaninu rukou
Sandra Špačková