Znáte to, tu vám zbude trochu hovězího, jindy zase vepřového, tak to dáte do mrazáku a pak přemýšlíte, co s tím?
Namelte a uvařte nějakou tu dobrotu.
Pokud máte mleté maso, ale nechce se vám stát dlouho u plotny, vězte, že nemusíte.
Během 25 minut si můžete uvařit výborné těstoviny s mletým masem a žampióny.
Pro 4 mlsouny:
sůl
pepř
100 g žampiónů
1 cibule
3 lžíce olivového oleje
400 g mletého masa (mix hovězí a vepřové)
200 g smetany ke šlehání
pár lístků bazalky
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě do měkka. Houby očistíme, případně oloupeme a rozčtvrtíme. Cibuli nakrájíme na kostičky. Rajčata nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a houby na něm orestujeme. Osolíme, opepříme a dáme stranou. Na stejné pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme maso, necháme zatáhnout a přimícháme cibuli a rajčata osolíme, opepříme a krátce povaříme. Do pánve přimícháme smetanu asi lžíci vody z těstovin žampióny. Necháme asi 3 minuty vařit. Nakonec smícháme s natrhanou bazalkou a mletým masem a podáváme.
Martina M.