Kombinace těstovin a lišek? To je teprve mlsáníčko.
Příprava vám zabere přibližně třičtvrtě hodiny, ale času stráveného v kuchyni nebudete v žádném případě litovat.
V receptu se píše, že máte použít snídaňový špek. Tento špek pocházející od našich německy mluvících sousedů se pyšní velice jemnou chutí. Své jméno získal podle příležitosti, u kterých se pojídá nejčastěji. Pokud Frühstücksspeck neseženete, můžete jej nahradit anglickou slaninou.
Pro 4 mlsouny:
400 g zelených fazolí
300 g těstovin
2 cibule
8 plátků snídaňového špeku
5-6 lžic olivového oleje
pepř, sůl
Fazolky očistíme a nakrájíme na menší kousky. Vložíme do vroucí osolené vody a asi 18 minut povaříme. Mezitím houby trochu zasypeme moukou a promícháme. Mouka pomůže odstranit nečistoty. Poté houby podržíme pod tekoucí vodou, dokud se všechny nečistoty nespláchnou. Snítky tymiánu omyjeme a necháme okapat. Pár snítek dáme stranou a ze zbylých otrháme větvičky. Cibule oloupeme nakrájíme na kostičky. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Špek na pánvi krátce do křupava opečeme. Poté přidáme cibuli, krátce orestujeme, vše vyjmeme. Špek nalámeme na malé kousky. Do pánve dáme lišky. 150 ml vody z těstovin odlijeme a podlijeme jimi lišky. Chvíli je povaříme. Fazole necháme okapat a přidáme je k liškám, stejně jako špek i nudle. Okořeníme solí a pepřem a vše promícháme. Podáme se zbylým tymiánem.
Martina Mlsná
recept kde špek nebude úplně vege
Dobrý den Tome,
děkujeme za postřeh! Chyba napravena!
Za Mlsanicko, Veronika