Sezóna chřestu je v plném proudu, a tak je na čase toho využít a užít si jej, dokud je k dostání.
Chřest lze upravit na mnoho způsobů a nemusíte se omezovat jen na kombinaci s holandskou omáčkou.
Dnes si zkuste připravit tento rychlý salát, pochutnáte si.
Pro 4 mlsouny:
400 g raných brambor
200 g uzeného špeku
2 lžíce olivového oleje
1 kg zeleného chřestu
1 červená paprika
100 g rukoly
200 g římského salátu
200 ml kuřecího vývaru
4 lžíce vinného octa
1-2 lžíce hořčice
sůl
pepř
špetka cukru
Brambory pečlivě umyjeme a uvaříme ve vroucí osolen é vodě. Špek nakrájíme na proužky. Olej rozehřejeme na pánvi a špek na něj po dobu 5 minut opečeme. Chřest omyjeme a zdřevnatělé části odkrojme. Rozkrojíme na půl a nakrájíme na malé kousky. Papriku očistíme od jádřince a nakrájíme na proužky. Salát omyjeme natrháme na menší kousky a osušíme. Špek vytáhneme z pánve a na stejném oleji opečeme chřest a papriku. Poté přilijeme vývar a necháme ho celý vyvařit. Přidáme ocet, hořčici, sůl, pepř a cukr. Brambory nakrájíme na malé kousky a přidáme k zelenině na pánev. Vše důkladně promícháme a teplé servírujeme.
rdc
foto: www.lecker.de, Food & Foto