Připravte si k večeři skvělé taštičky plněné kozím zeleninou, šunkou a petrželkou, ale nejlahodnější chuť ji dodá kozí sýr.
Olizovat se bude celá rodina.
Taštičky se podávají teplé, ale když náhodou nějaká taštička zbude, jsou skvělé i zastudena.
Takovou svačinu vám budou všichni závidět.
Posuďte sami a dejte vědět, zda se povedly a jak vám chutnaly.
Pro 4 mlsouny:
½ svazku petržele
1 červená paprika
1 jarní cibule
150 g kozího sýru
sůl
pepř
1 listové těsto
150 g salátu polníček
1 hlavička čekanky
3 lžičky kečupu
2 lžíce worcesterové omáčky
100 g salátové majonézy
75 g bílého jogurtu
2 lžíce mléka
Slaninu orestujeme na pánvi do křupava. Vyjmeme a necháme okapat tuk. Petržel omyjeme, natrháme lístky a nasekáme nadrobno. Jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka a papriku na kostičky. Cibuli, papriku, petržel, šunku a kozí sýr nakrájený na kostičky smícháme a ochutíme solí a pepře. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na 8 kousků o velikosti asi 9×9 cm. Na prostředek každého těsta položíme sýrovou směs a těsto složíme do trojúhelníčku. Vidličkou utlačíme kraje. Vejce rozšleháme a taštičky jít potřeme. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 175 °C a pečeme 13-15 minut dohněda. Polníček s čekankou omyjeme. Čekanku natrháme na kousky a smícháme s polníčkem. Smícháme majonézu, kečup, worčestr, mléko a jogurt, osolíme a opepříme. Taštičky vytáhneme a necháme lehce vychladnout a podáváme se salátem a dresinkem.
Sandra Špačková
foto: Food & Foto, Hamburg