Sušenky v čokoládě

Jednoduchý, čokoládový a moc dobrý… Přesně takový je tento dezert.

Nepotřebuje příliš času na přípravu, ale trvá dlouho, než čokoládová směs vystydne a než dezert zcela nevychladne. Tak se obrňte trpělivostí.

Tahle čokoládová „bomba“ chutná skvěle s čerstvým ovocem.

Na formu na srnčí hřbet o délce 25 cm:

500 g kvalitní mléčné čokolády
500 g smetany
60 g másla
2 balíčky vanilinového cukru
100 g máslových sušenek
alobal

Čokoládu nasekáme. Smetanu, máslo a vanilinový cukr ve vodní lázni přivedeme k varu. Přidáme čokoládu a za občasného míchání necháme rozpustit. Sundáme z plotny, ponoříme do ledové vody a necháme vystydnou. Směs ztuhne do krémové konzistence. Formu vyložíme alobalem. Spodek vylijeme čokoládovou směsí, navrch vyskládáme sušenky a tak pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Vložíme do lednice a necháme až dvě hodiny stydnout a ztuhnout. Poté vyklopíme z formy a nakrájíme na plátky.

Sandra Š.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>