Jednoduchý, čokoládový a moc dobrý… Přesně takový je tento dezert.
Nepotřebuje příliš času na přípravu, ale trvá dlouho, než čokoládová směs vystydne a než dezert zcela nevychladne. Tak se obrňte trpělivostí.
Tahle čokoládová „bomba“ chutná skvěle s čerstvým ovocem.
Na formu na srnčí hřbet o délce 25 cm:
500 g smetany
60 g másla
100 g máslových sušenek
alobal
Čokoládu nasekáme. Smetanu, máslo a vanilinový cukr ve vodní lázni přivedeme k varu. Přidáme čokoládu a za občasného míchání necháme rozpustit. Sundáme z plotny, ponoříme do ledové vody a necháme vystydnou. Směs ztuhne do krémové konzistence. Formu vyložíme alobalem. Spodek vylijeme čokoládovou směsí, navrch vyskládáme sušenky a tak pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Vložíme do lednice a necháme až dvě hodiny stydnout a ztuhnout. Poté vyklopíme z formy a nakrájíme na plátky.
Sandra Š.