Možná i vy máte s blížícími se Vánocemi čím dál tím větší chuť na rybu. Vždyť také mnoho lidí v naší republice si dopřává rybu jen jednou ročně a obvykle to bývá kapr. To je ale škoda.
Existuje mnoho dalších velice zajímavých a chutných ryb, které stojí za uvaření.
Pokud si chcete pochutnat na jiné rybě i vy, pak vám vřele doporučujeme štiku s cibulovou omáčkou.
Pro 4 mlsouny:
sůl, pepř
1 kg kadeřavé kapusty
600 g brambor
800 ml zeleninového vývaru
3 vejce
8 plátků bílého chleba
Na cibulovou omáčku:
50 ml olivového oleje
1 lžíce mleté papriky
pepř
2 lžíce bílého vína
Filety ze štiky nakrájíme na 4 cm velké kousky. Osolíme, opepříme a zakryté uložíme do chladu. Kapustu očistíme, necháme okapat a nožem odstraníme košťál. Lístky od sebe odtrháme a nakrájíme na menší kousky. Zbude nám tak ½ kg lístků. Ve vroucí osolené vodě kapustu blanžírujeme a poté ihned vložíme do ledové vody, abychom zastavili var.
Brambory a mrkev oloupeme. Brambory podélně rozčtvrtíme a mrkev rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Do hrnce vložíme brambory, mrkev a kapustu, zalijeme zeleninovým vývarem a vše vaříme asi 20 minut do měkka. Dochutíme.
Mezitím uvaříme vejce natvrdo. Necháme vystydnout, oloupeme a rozkrojíme na čtvrtky. Na cibulovou omáčku oloupeme cibuli a na nakrájíme ji na jemné kostičky. Olivový olej na pánvi rozehřejeme a cibuli na něm dozlatova orestujeme. Přidáme papriku, sůl, olej a ocet a 100 ml zeleninového vývaru z hrnce. Stáhneme plamen a necháme vařit.
Rybí kousky dáme do hrnce se zeleninou a společně vše necháme vařit 5 minut.
Plátky chleba rozložíme na talíře. Rybu a zeleninu vyjmeme z hrnce, necháme okapat a rozdělíme na plátky chleba. Na vrch naskládáme vejce a čerstvě rozemletý pepř a servírujeme s cibulovou omáčkou.
Sandra Špačková
foto: www.edeka.de
Porovnat ceny >>