Steaky z tuňáka na koriandru

Maso tuňáka se může pochlubit velkým množstvím vitaminů B1, B3 a B6. Tyto vitaminy snižují cholesterol, rozšiřují cévy, pozitivně ovlivňují chod nervového a imunitního systému. Dále obsahuje mnoho selenu a fosforu. Fosfor se spolu s vitaminem B podílí na tvorbě energie a důležitý je i pro správnou funkci svalů, ledvin a srdce. Maso tuňáka bychom neměli vynechávat už jen pro to, že obsahuje jen málo nasycených mastných kyselin.

Maso z tuňáka se výtečně hodí na gril, kde jej stačí jen 10 minut opéct. Ideální k němu jsou čerstvé bylinky, které krásně doplní jeho chuť.

Pro 4 mlsouny:

4 steaky z tuňáka

½ lžičky kůry z jedné limetky

+ šťáva na pokapání

1 lžička mletého kmínu

1 lžička mletého koriandru

1 stroužek rozetřeného česneku

2 lžíce olivového oleje

sůl, pepř

V misce smícháme olivový olej, limetovou kůru, pepř, sůl, česnek, mletý koriandr a kmín a vyrobíme pastu.

V případě potřeby odstraníme ze steaků kůži, důkladně je opláchneme a otřeme kuchyňskou utěrkou. Z obou stran potřeme steaky vyrobenou pastou.

Rozpálíme pánev a steaky na ní smažíme asi 3 – 4 minuty. Poté stáhneme plamen, steak otočíme a smažíme další 4 minuty.Po usmažení dáme okapat. Přendáme na talíře a pokapeme limetovou šťávou. Nakonec je zasypeme lístky čerstvého koriandru. Jako přílohu můžeme podávat kuskus a oblíbené dipy.

rdc


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>