Steaky s gorgonzolou a zelenými fazolkami

Máte chuť na pořádný kus masa?

Připravte si královský pokrm v podobě steaku s gorgonzolou a restovanými zelenými fazolkami.

Pokud nevíte, jaký druh masa na steaky vybrat, aby bylo přesně podle vašeho gusta, podívejte se, z jakých druhů steaků lze vybírat.

Chutná výtečně s pečenými bramborami.

Steaky s gorgonzolou a zelenými fazolkami chutnají výtečně s pečenými bramborami.

Pro 4 mlsouny:

300 g zelených fazolí
sůl
1 cibule
2 lžíce másla (nejlépe přepuštěného)
50 g slaniny na kostičky
1 lžička sušené saturejky

4 steaky
2 lžíce másla
hrubozrnná sůl
4 plátky gorgonzoly

Fazole očistíme a konce odkrájíme. Hodíme do vroucí osolené vody a krátce povaříme, jen asi 3 minuty, aby si zachovaly barvu. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme na malé kostičky. Fazole slijeme a dáme do studené vody, abychom zastavili var, necháme stranou. Na pánvi rozehřejeme máslo a podusíme na něm cibuli. Přidáme slaninu, krátce opečeme a přidáme fazole a saturejku. Na mírném ohni povaříme 10 minut.

Troubu rozpálíme na nejvyšší stupeň. Steaky osušíme kuchyňskou utěrkou. Pánev rozehřejeme na nejvyšší stupeň a rozehřejeme na ní máslo. Steaky na něm orestujeme z obou stran, tak aby se úplně zatáhlo. Osolíme, opepříme, navrch položíme plátek gorgonzoly a pečeme několik minut – než se sýr rozpustí a maso nedosáhne požadované propečenosti.

Tip: Jak poznat stupeň propečenosti?

Podáváme se zelenými fazolkami.

Sandra Š.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>