Máte chuť na pořádný kus masa?
Připravte si královský pokrm v podobě steaku s gorgonzolou a restovanými zelenými fazolkami.
Pokud nevíte, jaký druh masa na steaky vybrat, aby bylo přesně podle vašeho gusta, podívejte se, z jakých druhů steaků lze vybírat.
Chutná výtečně s pečenými bramborami.
Steaky s gorgonzolou a zelenými fazolkami chutnají výtečně s pečenými bramborami.
Pro 4 mlsouny:
sůl
1 cibule
50 g slaniny na kostičky
1 lžička sušené saturejky
2 lžíce másla
4 plátky gorgonzoly
Fazole očistíme a konce odkrájíme. Hodíme do vroucí osolené vody a krátce povaříme, jen asi 3 minuty, aby si zachovaly barvu. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme na malé kostičky. Fazole slijeme a dáme do studené vody, abychom zastavili var, necháme stranou. Na pánvi rozehřejeme máslo a podusíme na něm cibuli. Přidáme slaninu, krátce opečeme a přidáme fazole a saturejku. Na mírném ohni povaříme 10 minut.
Troubu rozpálíme na nejvyšší stupeň. Steaky osušíme kuchyňskou utěrkou. Pánev rozehřejeme na nejvyšší stupeň a rozehřejeme na ní máslo. Steaky na něm orestujeme z obou stran, tak aby se úplně zatáhlo. Osolíme, opepříme, navrch položíme plátek gorgonzoly a pečeme několik minut – než se sýr rozpustí a maso nedosáhne požadované propečenosti.
Tip: Jak poznat stupeň propečenosti?
Podáváme se zelenými fazolkami.
Sandra Š.