Máte děti, které vám nechtějí moc jíst?
Připravujte jim veselá jídla. Právě je v sezóně špenát, tak se pusťte do jednoduché, ale velmi dobré špenátové polévky, která bude chutnat i vybíravým malým mlsounům.
Další možností, jak přimět děti k jídlu, je vzít je na vaření s dětmi do kuchařské školy Chefparade a nechat je tvořit. Když se při vaření samy zapojí, hned budou jíst s chutí.
1 cibule nakrájená nadrobno
500 ml vývaru (nejlépe hovězího)
250 ml plnotučného mléka nebo 12% smetany
3 lžíce másla
sůl
petrželka a zakysaná smetana na ozdobu
Špenát důkladně opláchneme od hlíny ve studené vodě a přebytečnou vodu necháme vykapat. Okapané lístky vložíme do hrnce, osolíme a vaříme do změknutí, cca 5-7 minut. V jiném hrnci rozpustíme máslo a na něm osmažíme cibuli dozlatova, přidáme špenát a zamícháme. Dále přilijeme vývar a mléko nebo smetanu. Okořeníme muškátovým oříškem dle chuti. Povaříme na mírném plameni několik minut a nakonec přidáme strouhaný parmezán a osolíme. Zdobíme kysanou smetanou a petrželkou podle fantazie.
recept + foto: Chefparade.cz