Máte chuť na špenát?
Co takhle uvařit si velmi chutnou špenátovou omáčku s vařeným vejcem.
Příprava je snadná, tak proč neochutnat?
Jako příloha se hodí brambory či knedlík.
Navrch můžete omáčku i vejce posypat čerstvou řeřichou.
Pro 4 mlsouny:
1 stroužek česneku
250 g špenátu
2 lžička másla
1 lžička mouky
300 ml mléka
sůl
pepř
špetka muškátového oříšku
šťáva z citrónu
4 vejce
Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Pokud máme zmražený špenát, necháme jej roztát a pečlivě vymačkáme. Špenát nahrubo nasekáme. Máslo rozehřejeme na pánvi, zaprášíme moukou, promícháme a přilijeme mléko, smetanu a přivedeme k varu. Přimícháme špenát a povaříme. Mezitím uvaříme vejce natvrdo. Hotovou omáčku rozmixujeme. Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a šťávou z citrónu.
Martina M.