Špagety s vlašskými ořechy

spagety s orechy

Vlašské ořechy jsou symbolem Vánoc a zimy. Právě říjen je však obdobím, kdy “vlašáky” dozrávají. Toho je třeba využít, protože vlašské ořechy jsou přímo studnicí zdraví prospěšných látek. Vlašské ořechy jsou doslova nabité cennými látkami.

Obsahují zejména rostlinné omega-3 mastné kyseliny, vitamíny E, B6, rostlinné steroly, vlákninu, polyfenoly, draslík, hořčík, bílkoviny, vlákninu a arginin. Tyto ořechy jsou dosti energeticky náročné, 7 ořechů bychom údajně měli vykompenzovat 40 minutami chůze. Pokud si tedy potřebujete dobít energii, uvařte si tento rychlý pokrm.

Pro 4 mlsouny:

300-400 g špaget
2 cibule
hrst očištěných rozinek
250 ml zeleninového vývaru
srst nasekaných vlašských ořechů
svazek hladkolisté petržele
50 g parmezánu
2 lžíce olivového oleje
sůl a pepř

Špagety uvaříme dle návodu na obalu. Cibuli nakrájíme najemno. V pánvi si mezitím rozehřejeme olej, na kterém si zhruba 10 minut opékáme cibuli. Poté vsypeme opláchnuté a očištěné rozinky, zalijeme vývarem a necháme chvíli povařit. Podle chuti osolíme a opepříme. V malé pánvi si oloupané ořechy zlehka opražíme a vmícháme do těstovin. Poté špagety odstavíme, přidáme petrželku a parmezán. Promícháme a můžeme podívat.

rdc


Reakce na Špagety s vlašskými ořechy

  1. Orr napsal:

    Tohle nebylo moc dobre. Nedoporucuji. Chut nevyrazna, neco nam v ni chybelo..

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>