Špagety s tuňákem a rajčaty

Dobře se najíst neznamená, že musíme provětrat peněženku.

Mnohdy jde uvařit levně a velmi chutně. Důkazem toho budiž špagety s tuňákem a rajčaty.

Uvařeno je za dvacet minut a chutnat bude celé rodině.

 

Tip: Pokud nemáte nebo nemáte rádi kapary, lze je vynechat.

 

Pro 4 mlsouny:

500 g špaget
1 červená chilli paprička
2 stroužky česneku
2 plechovky nakrájených rajčat
1 plechovka (asi 180g) tuňáka naloženého v olivovém oleji
2 lžíce kaparů
hrst hladkolisté petržele
sůl, pepř, cukr

Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme a uvaříme v ní těstoviny. Z tuňáka slijeme olej – ponecháme si ho. Očištěné chilli podélně nařízneme, vydlabeme semínka a nakrájíme najemno. Česnek nakrájíme také najemno. Olej rozehřejeme na pánvi a chilli a česnek na něm chvíli podusíme. Rajčata, tuňáka a kapary přilijeme na pánev, přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut. Petržel nasekáme najemno a přisypeme do pánve. Ochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Uvařené těstoviny slijeme a promícháme s rajčatovou omáčkou a podáváme.

Sandra Š.


Reakce na Špagety s tuňákem a rajčaty

  1. Ahoj napsal:

    Kentus!!!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>