Dobře se najíst neznamená, že musíme provětrat peněženku.
Mnohdy jde uvařit levně a velmi chutně. Důkazem toho budiž špagety s tuňákem a rajčaty.
Uvařeno je za dvacet minut a chutnat bude celé rodině.
Tip: Pokud nemáte nebo nemáte rádi kapary, lze je vynechat.
Pro 4 mlsouny:
1 červená chilli paprička
2 stroužky česneku
2 plechovky nakrájených rajčat
2 lžíce kaparů
hrst hladkolisté petržele
sůl, pepř, cukr
Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme a uvaříme v ní těstoviny. Z tuňáka slijeme olej – ponecháme si ho. Očištěné chilli podélně nařízneme, vydlabeme semínka a nakrájíme najemno. Česnek nakrájíme také najemno. Olej rozehřejeme na pánvi a chilli a česnek na něm chvíli podusíme. Rajčata, tuňáka a kapary přilijeme na pánev, přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut. Petržel nasekáme najemno a přisypeme do pánve. Ochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Uvařené těstoviny slijeme a promícháme s rajčatovou omáčkou a podáváme.
Sandra Š.
Kentus!!!