Smažená rýže s marinovanou vepřovou panenkou

Také máte tak rádi jídlo z jednoho hrnce?

Asijská kuchyně je k takové přípravě jako stvořená.

Uvařte si k příštímu obědu smaženou rýži s vepřovou panenkou.

Nezapomeňte přidat zázvor a česnek, ty dodají tomuto pokrmu ten správný říz.

 

 

Pro 4 mlsouny:

400 g vepřové panenky
6 lžic sójové omáčky
2 lžíce sezamového oleje
200 rýže basmati
sůl
300 g mrkve
250 g jarní cibule
20 g čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku
4 lžíce slunečnicového oleje
100 ml zeleninového vývaru

Maso omyjeme, případně odblaníme a nakrájíme. V míse smícháme sójovou omáčku se sezamovým olejem, přidáme maso a necháme marinovat. Rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu na obale. Mrkev oloupeme, podélně rozřízneme a nakrájíme. Jarní cibuli také podélně rozřízneme a překrojíme na půl. Oloupaný zázvor s česnekem nakrájíme najemno. Maso vyjmeme z marinády. Ve woku rozehřejeme 2 lžíce oleje a maso na něm za stálého míchání opečeme, asi 3 minuty. Maso vyjmeme a do pánve přidáme mrkev, po třech minutách přidáme cibuli, zázvor, česnek a zbylou marinádu a krátce opečeme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Poté vše dáme stranou a ve woku rozehřejeme 2 lžíce oleje. Rýži za stálého míchání smažíme asi 4 minuty. Nakonec k rýži přidáme zeleninu a maso, necháme prohřát a můžeme podávat.

Sandra Špačková
foto: Pankrath, Food & Foto, Hamburg – lecker.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>