Smažená ryba v pivním těstíčku

Ačkoli jsou smažené ryby nejhůř stravitelné, je tato příprava velmi oblíbená a to jak u sladkovodnách, tak u mořských ryb.

Ryby můžeme smažit vcelku i naporcované, neobalené i obalené, na přímém zdroji tepla v pánvi, pekáči, či ve fritéze.

Nezapomeňte rybu vždy umýt a následně důkladně usušit kuchyňskou utěrkou.

Abyste odlehčili žaludku u svědomí, připravte si ke smažené rybě také zeleninový salát.

Pro 4 – 6 mlsounů:

šťáva z ½ limety
300 g bílého jogurtu řeckého typu
2 lžíce kaparů
špetka cukru
sůl, pepř
800 g rybích filet
3 vejce
150 g hladké mouky
200 ml světlého piva
řepkový olej na smažení

Limetovou šťávu smícháme s jogurtem. Přimícháme kapary a dochutíme solí a pepřem. Rybí filet očistíme, osušíme a nakrájíme na asi 3 cm kousky. Vejce oddělíme. Žloutky smícháme s moukou a pivem. Bílky vyšleháme a také přimácháme. Olej rozehřejeme. Rybu osolíme, opepříme a posypeme trochou mouky. Poté protáhneme pivním těstíčkem. Vložíme do oleje a smažíme 2 minuty z obou stran.

Servírujeme s jogurtovým dipem.

Martina M.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>