Sleď ve smetanové omáčce

Chcete-li si o nejen Vánocích připravit něco netradičního, nemusíte chodit pro inspiraci příliš daleko.

Stačí se podívat k našim severním sousedům, do Polska.

Právě tam mimo kapra nesmí na vánoční tabuli chybět ani sleď ve smetanové omáčce.

K tomuto pokrmu zakusují čerstvý chléb a je to opravdová lahůdka.

 

1/2 kg filet sledě
2-3 tvrdá jablka
1/2 kg cibule
2 velké šálky smetany
šťáva z citronu
cukr
sůl
pepř

Omytá jablka oloupeme a na struhadle najemno nastrouháme. Zalijeme smetanou. Cibuli rozkrojíme na půl a nakrájíme na plátky. Zasypeme cukrem a špetkou soli, polijeme šťávou z citronu a zamícháme. Půl hodiny necháme odležet. Sleď nakrájíme na malé kousky a přidáme k jablku ve smetaně. Přimícháme cibuli a přilijeme i olej ze sledě. Všechno promícháme a necháme přes noc uležet v lednici. Takto připravenou omáčku můžeme uchovat až po 7 dní.

Martina Mlsná


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>