Chutnají vám asijská jídla? Pochutnejte si na tomto lehce pálivém pokrmu.
Příprava je jednoduchá a zvládnete ji za pár minut.
Prim zde hrají skleněné nudle. Víte, že se vyrábějí z rýže a že obsahují vitamín B6, E a kyselinou listovou?
Chuť jim dodá omáčka, která se s nimi podává, a tak jsou velmi univerzální přílohou.
Pro 4 mlsouny:
150 g červené papriky
20 g čerstvého zázvoru
3 lžíce slunečnicového oleje
300 g hovězího mletého masa
5 lžic sójové omáčky
1 ½ lžíce cukru
1 lžička sezamového oleje
1 lžička chilli
pepř
pažitka
Nudle uvaříme podle návodu na obalu a zcedíme. Papriku očistíme od jádřince a nakrájíme na tenké proužky. Zázvor nakrájíme na drobné kousky. Na pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm maso, asi 4 minuty. V polovině přidáme polovinu zázvoru, papriku a 1 lžíci sójovky a opepříme. Zbylou sójovou omáčku smícháme s limetkovou šťávou, cukrem, sezamovým olejem, 4 lžícemi vody, chilli a zbylým zázvorem. Omáčku promícháme s masem a nudlemi a podáváme zasypané pažitkou a případně i restovanou cibulkou.
Sandra Špačková