Tato snídaně je tak vydatná, že po jejím snězení budete mít tolik energie, že můžete jít pracovat na pole. Slabší jedlíci by ji mohli považovat spíše za oběd. Ať tak, či tak – pochutnáte si.
Pro 4 mlsouny:
500 g brambor
120 g cibule
100 g špeku
1 nakládaná okurka
200 g červené papriky
6 vajec
200 ml mléka
sůl
pepř
50 g strouhaného sýru –gouda
1 lžíce petržele
Brambory omyjeme, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Plamen stáhneme a přikryté vaříme přibližně 25 minut. Slijeme a necháme vychladnout. Oloupeme a nakrájíme na proužky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Špek i nakládanou okurku nakrájíme na malé kostičky. Papriku rozkrojíme a očistíme od jádřince a také nakrájíme na kostičky.
Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme, opepříme a přimícháme nastrouhanou goudu a natrhanou petržel.
Na větší pánvi opečeme špek. Po chvíli přimícháme uvařené brambory a cibuli. Za občasného míchání opékáme, dokud brambory i cibule nezezlátne. Přidáme okurku, papriku, osolíme, opepříme a na mírném ohni opékáme 5 minut. Poté přilijeme mléko s vejci a na velice slabém plameni, vše smícháme. Jakmile se vše spojí, máme hotovo a můžeme podávat.
rdc
foto: www.edeka.de