Těsto frityrdeg plněné masem, špenátem dochuceno orientálním kořením.
Samosa je jednou z nejoblíbenějších indických svačinek, která je velmi oblíbená po celém světě. Tyto taštičky jsou ve tvaru trojúhelníku a konzumují se spolu s chutney.
Těsto frityrdeg lze koupit a arabských obchodech (v nouzi použijeme listové těsto).
Tento recept pro vás připravili ve škole vaření Chefparade.
600 g mletého masa
olej
2 cibule
3 listy špenátu
1 pórek1 vejce
mléko
mouka
těsto frityrdeg
Maso osmažte na cibulce, poté přidejte pórek, špenát a vařené vejce. Směs okořeňte a nechte vychladnout. Připravte si těsto frityrdeg, rozložte je do trojúhelníčků, naplňte směsí a osmažte na oleji.
Více skvělých nejen afgánských receptů a zajímavostí najdete v jejich novém magazínovém čísle.
Zdroj + foto: Chefparade