Sambosa

sambosa

Těsto frityrdeg plněné masem, špenátem dochuceno orientálním kořením.

Samosa je jednou z nejoblíbenějších indických svačinek, která je velmi oblíbená po celém světě. Tyto taštičky jsou ve tvaru trojúhelníku a konzumují se spolu s chutney.

Těsto frityrdeg lze koupit a arabských obchodech (v nouzi použijeme listové těsto).

Tento recept pro vás připravili ve škole vaření Chefparade.

Pro 4 mlsouny:


600 g mletého masa
olej
2 cibule
3 listy špenátu
1 pórek1 vejce
mléko
mouka
těsto frityrdeg

Maso osmažte na cibulce, poté přidejte pórek, špenát a vařené vejce. Směs okořeňte a nechte vychladnout. Připravte si těsto frityrdeg, rozložte je do trojúhelníčků, naplňte směsí a osmažte na oleji.

Více skvělých nejen afgánských receptů a zajímavostí najdete v jejich novém magazínovém čísle.

Zdroj + foto: Chefparade

 


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>