Jahody, špenát, reveň – to vše je právě v sezóně.
Máte rádi všechny tyto ingredience, ale v kuchyni pracujete s každou surovinou zvlášť?
Pojďte to dnes zkusit jinak. Smíchejte všechny najednou, výsledkem je chuťově velmi zajímavý salát.
Jako přílohu podáváme čerstvé pečivo.
Pro 4 mlsouny:
250 g listového špenátu
200 g jahod
75 g vařené šunky
1 hrst lístků bazalky
2 šalotky
3 lžíce rostlinného oleje
3 lžíce balzamikového octa
1 lžíce vlašských ořechů
sůl
pepř
Oříšky na salát opražíme na suché pánvi. Očištěný špenát natrháme na menší kousky. Jahody nakrájíme na kostičky. Šunku a sýr na plátky nebo také na kostičky. Všechny tyto suroviny promícháme a dáme na talíř.
Rebarboru a šalotku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém orestujeme rebarboru a šalotku a restujeme do doby, než šalotka zezlátne. Poté přidáme balzamiko, pomerančovou šťávu, ořechy a dochutíme solí a pepřem. Necháme trochu zredukovat. Dresinkem přelijeme špenát a jahody a můžeme podávat.
Martina M.