Salát Cobb

Cobb salát je jedním z nejoblíbenějších amerických salátů, který jako mnoho jiných celosvětově známých pokrmů vznikl náhodou.

Historie jeho vzniku se liší hlavně v přesném datu jeho vzniku.

Pravděpodobně ale jej ale majitel losangeleské restaurace The Brown Derby, Bob Coby namíchal poprvé v roce 1937, když se snažil připravit večeři z toho, co našel v lednici.

 

 

na salát:

4-5 šálků nasekaného římského salátu
1 avokádu
7-8 cherry rajčat
4 opečená kuřecí prsa
4 natvrdo uvařená vejce
4 plátky slaniny
½ hrnku tvrdého sýru (např. cheddar)

Římský salát očistíme, necháme okapat a nasekáme. Dáme stranou. Kuřecí prsa potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Z každé strany opečeme kuřecí prsa. Dáme stranou. Slaninu orestujeme do křupava a dáme stranou. Zatímco maso stydne. Nakrájíme rajčata, avokádo, vejce a nastrouháme sýr. Až maso a slanina vychladnou, nakrájíme na malé kousky. Podáváme vyskládané do řádků přelité dresinkem.

na zálivku:

med
2 lžíce dijonské hořčice
3 lžíce řeckého jogurtu
1-2 lžičky olivového oleje
šťáva z ½ citrónu
sůl a pepř

Všechny ingredience smícháme a v případě potřeby dochutíme.

Martina Mlsná
foto: shanghaispice.wordpress.com


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>