Cobb salát je jedním z nejoblíbenějších amerických salátů, který jako mnoho jiných celosvětově známých pokrmů vznikl náhodou.
Historie jeho vzniku se liší hlavně v přesném datu jeho vzniku.
Pravděpodobně ale jej ale majitel losangeleské restaurace The Brown Derby, Bob Coby namíchal poprvé v roce 1937, když se snažil připravit večeři z toho, co našel v lednici.
na salát:
1 avokádu
7-8 cherry rajčat
4 opečená kuřecí prsa
4 plátky slaniny
½ hrnku tvrdého sýru (např. cheddar)
Římský salát očistíme, necháme okapat a nasekáme. Dáme stranou. Kuřecí prsa potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Z každé strany opečeme kuřecí prsa. Dáme stranou. Slaninu orestujeme do křupava a dáme stranou. Zatímco maso stydne. Nakrájíme rajčata, avokádo, vejce a nastrouháme sýr. Až maso a slanina vychladnou, nakrájíme na malé kousky. Podáváme vyskládané do řádků přelité dresinkem.
na zálivku:
2 lžíce dijonské hořčice
3 lžíce řeckého jogurtu
šťáva z ½ citrónu
sůl a pepř
Všechny ingredience smícháme a v případě potřeby dochutíme.
Martina Mlsná
foto: shanghaispice.wordpress.com