Hledáte tip na dnešní oběd? Mělo by to být něco chutného, lehkého, ale přitom jednoduchého?
Inspirujte se v asijské kuchyni. Za pomocí jednoduchých ingrediencí docílíte skvělého výsledku, na kterém si pochutnají všichni spolustrávníci.
Pokud budete vařit dětem, uberte množství zázvoru a chilli.
Dobrou chuť.
Pro 4 mlsouny:
sůl
200 g širokých nudlí
400 g čínského zelí nebo kapusty
150 g menších žampionů
2 jarní cibule
3-4 lžíce oleje
1 chilli paprička
1 stroužek česneku
1 lžíce třtinového cukru
100 g hrášku
2 vejce
šťáva z limety
5 lžic sójové omáčky
1 lžička koření pěti vůní
hrst pražených arašídů
Maso povaříme v lehce osolené vodě. Nudle dáme do vroucí vody osolené vody a připravíme podle návodu na obalu. Zelí očistíme nakrájíme na tenké proužky. Houby očistíme a v případě potřeby rozpůlíme. Cibuli nakrájíme na proužky. Olej rozehřejeme ve větší pánvi. Zelí a houby krátce osmažíme. Chilli, zázvor nasekáme nadrobno. Přidáme spolu s cukrem a hráškem do pánve a krátce orestujeme.
Nudle slijeme, maso vyjmeme a natrháme na kousky. Vejce rozšleháme. Zeleninu na pánvi dám ke straně a do prázdného místa přilijeme vejce, promícháme a nakonec přidáme maso a nudle. Vše důkladně promícháme. Nakonec dochutíme sojovou omáčkou, kořením pěti vůní a limetovou šťávou. Podáváme posypané jarní cibulí a orestovanými arašídy.
Sandra Š.