Je libo dezert, který bude hotový za pár minut a není potřeba jej péct?
Pak jste tu správně.
Je to sice pořádná kalorická bomba, ale kdo by odolal.
Vyzkoušeno na velmi mlsných jazýčcích.
Jak tento dezert uspěje u vás?
Pro 4 mlsouny:
100 g cukru
1 lžíce instantní kávy
2 lžíce kakaového prášku
250 g smetany ke šlehání
40 g mléčné čokolády
Tvaroh a cukr smícháme za pomocí ručního šlehače do hladka. Polovinu tvarohu smícháme s kávou a kakaem. Druhou polovinu smícháme s vanilkovým cukrem. Smetanu vyšleháme dotuha a rozdělíme do obou tvarohových směsí. Těmi střídavě plníme do misek a mezi jednotlivé vrstvy strouháme čokoládu. K dezertu skvěle chutnají dánské máslové sušenky.
Sandra Špačková
foto: Först, City Food & Foto, Hamburg
Kakao přebíjí chuť vanilky. Navíc ten tvaroh je moc tuhý, je potřeba ho ředit. Recept není moc vychytaný.