Potřebujete vykouzlit rychlou večeři nebo připravit rychlé pohoštění pro blížící se návštěvu?
Zkuste tento rychlý „koláč“. Stačí mít doma v zásobě listové těsto, rajčatové sugo, rajčata a olivy.
Nebo popusťte uzdu fantazii a vymyslete jinou chutnou variantu.
Jak připravit sugo (chcete-li omáčku na pizzu)? Inspiraci hledejte v tomto receptu.
Pro 4 mlsouny:
100 g parmské šunky
200 g cherry rajčat
5 stonků bazalky
1 plechovka (425 ml) rajčatového suga
2 lžíce balzamikového octa
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce černých oliv
Listové těsto vytáhneme z ledničky a necháme asi 10 minut odpočinout při pokojové teplotě. Troubu předehřejeme na 225 °C. Parmskou šunku a lístky bazalky natrháme na kousky. Rajčata rozpůlíme. Těsto rozválíme na plech a namažeme rajčatovou omáčkou a navrch rozprostřeme rajčata a šunku. Opepříme a zakápneme octem a olejem. Vložíme do trouby a pečeme 8 – 10 minut. Poté posypeme olivami a pečeme dalších 5 minut. Vytáhneme z trouby a posypeme bazalkou.
Sandra Špačková
foto: lecker.de