Rychlý rajčatový koláč

Potřebujete vykouzlit rychlou večeři nebo připravit rychlé pohoštění pro blížící se návštěvu?

Zkuste tento rychlý „koláč“. Stačí mít doma v zásobě listové těsto, rajčatové sugo, rajčata a olivy.

Nebo popusťte uzdu fantazii a vymyslete jinou chutnou variantu.

Jak připravit sugo (chcete-li omáčku na pizzu)? Inspiraci hledejte v tomto receptu.

 

Pro 4 mlsouny:

1 chlazené listové těsto
100 g parmské šunky
200 g cherry rajčat
5 stonků bazalky
1 plechovka (425 ml) rajčatového suga
pepř
2 lžíce balzamikového octa
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce černých oliv

Listové těsto vytáhneme z ledničky a necháme asi 10 minut odpočinout při pokojové teplotě. Troubu předehřejeme na 225 °C. Parmskou šunku a lístky bazalky natrháme na kousky. Rajčata rozpůlíme. Těsto rozválíme na plech a namažeme rajčatovou omáčkou a navrch rozprostřeme rajčata a šunku. Opepříme a zakápneme octem a olejem. Vložíme do trouby a pečeme 8 – 10 minut. Poté posypeme olivami a pečeme dalších 5 minut. Vytáhneme z trouby a posypeme bazalkou.

Sandra Špačková
foto: lecker.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>