Už jste měli od Vánoc nějakou rybu?
Že ne? Pak to musíte napravit.
Ochutnejte tento rychlý recept.
Do půl hodiny budete mít na stole skvělé zdravé jídlo.
Pokrm skvěle chutná s bramborami. V teplých letních dnech ale vystačíte jen se smetanovou zeleninou.
Pro 4 mlsouny:
2 cukety
1 cibule
3 lžíce oleje
1 lžíce mouky
150 g smetany
600 g fileta lososa
6 stonků kopru
citrónové šťávy
sůl, pepř, cukr
Papriku a cukety očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli nakrájíme na kostičky. Vše orestujeme na rozpáleném oleji. Poprášíme moukou a promícháme. 350 ml vody, smetany a vývaru přilijeme. Přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Rybu nakrájíme a na oleji opékáme z každé strany 2-3 minuty. Kopr očistíme, nasekáme nadrobno a přimícháme k zelenině. Zakápneme šťávou s citrónu, osolíme, opepříme a dochutíme cukrem.
Sandra Špačková