Rybízový koláč s podmáslím

Rybíz je pochopitelně nejzdravější v syrovém stavu, ale i po tepelné úpravě si zachovává množství účinných a zdraví prospěšných látek.

Byla by škoda rybíz nechat na keřích.

Pro svou nakyslou chuť je vhodný do letních dezertů, bublanin a koláčů.

Upečte si tento vynikající rybízový koláč s podmáslím. Pro jeho vláčnost si ho zamilujete.

Na plech o velikosti 40 x 30 cm:

600 g rybízu
4 vejce
250 g cukru
špetka soli
375 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek
375 ml podmáslí
1 lžíce mouky
100 g kokosu
100 g cukru
400 ml smetana ke šlehání

Rybíz otrháme. Vejce, cukr a špetku soli vyšleháme dohladka. Poté přidáme mouku s kypřícím práškem a podmáslím. Asi 400 g rybízu smícháme s lžící mouky a opatrně přimícháme do těsta. Plech vyložíme pečícím papírem a nalijeme na něj těsto. Posypeme zbylým rybízem a posypeme kokosem. Vložíme do trouby předehřáté na 190 stupňů Celsia a pečeme 25 – 30 minut. Upečený koláč vyjmeme a polijeme smetanou ke šlehání.

Sandra Š.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>