Rybí špízy s treskou a krevetami

O tom, že se treska řadí mezi nejchutnější mořské ryby jsme psali již vícekrát. Zásluhu na tom má pevná, světlá, jemně plátkující svalovina, která se dá připravit na mnoho způsobů.

Máte rádi špízy? A už jste někdy ochutnali rybí špízy? Že ne? To musíte napravit. Treska a krevety na jednom špízu to je to pravé mlsání. Pokrm si tak oblíbíte, že se na vašich talířích začne objevovat pravidelně.

Přesvědčte se na vlastní chuť.

 

Pro 4 mlsouny:

½ červené cibule
1 stroužek česneku
1 lžíce sójové omáčky
3 lžíce řepkového oleje
200 g filety treska (i mraženého)
12 mražených krevet
8 keříkových rajčat
2 citrony
1 lžíce petržele
120 g celozrnné bagety

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme. A česnek i cibuli sójovou omáčkou a 2 lžícemi řepkového oleje smícháme do marinády. Zmraženou rybu i krevety necháme rozpustit. Filety nakrájíme 2×3 cm velké kousky. Rybu, rajčata, krevety a citrony nakrájené na čtvrtky postupně napichujeme na špízy. Naložíme do marinády a necháme 10 minut odležet.

V pánvi rozehřejeme olej a špízy na něm z každé strany dvě minuty opečeme. Vyjmeme z pánve, přiklopíme pokličkou a necháme 5 minut dojít. Podáváme posypané čerstvou petrželkou a celozrnnou bagetou.

Sandra Špačková

foto: edeka.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>