Rybí quiche s jarní zeleninou

Včerejším dnem začala na pstruhových vodách rybářská sezóna. Doposud nesměl v místech jejich reprodukce pstruhy nikdo rušit. Rituál první ulovenou rybu vrátit vodě, rybáři jistě dodrželi, ale ty další úlovky se jistě brzy octnou na talířích.

Co takhle ochutnat pstruha netradičně v podobě francouzského quiche?

250 g mouky

125 g změklého másla

+ máslo na vymazání formy

4 vejce

sůl

250 g mrkve

250 g cherry rajčat

1 svazek medvědího česneku

1 svazek kopru

250 g zakysané smetany

100 ml mléka

pepř

1 svazek jarní cibulky

200 g filety pstruha bez kůže

1-2 lžíce citronové šťávy

1 sklenička kaviáru ze pstruha

Mouku, máslo, 1 vejce, sůl a dvě lžíce studené vody umícháme v hladké těsto. Zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici 30 minut vychladnout. Mezitím oloupanou a umytou mrkev nakrájíme na širší plátky. V hrnci přivedeme osolenou vodu k varu, vhodíme do ní mrkev a 5 minut povaříme. Poté ji scedíme a usušíme. Kopr a medvědí česnek také omyjeme a usušíme. Trochu kopru dáme stranou na podávání a zbytek nasekáme najemno. Smetanu, mléko a 3 vejce dohromady ušleháme, přimícháme byliny a dochutíme solí a pepřem.

Jarní cibuli oloupeme a nakrájíme na malá kolečka. Rajčátka rozkrojíme na půlku. Pstruha omyjeme, opět osušíme a nakrájíme na malé kousky. Pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Formu na quiche nebo na koláče vymažeme máslem.Vložíme do něj těsto a ručně ho vymačkáme až do okrajů. Těsto na několika místech propíchneme vidličkou. Na těsto nerovnoměrně vyskládáme všechny ingredience. Vše zalijeme smetanovou směsí. Formu vložíme do předem vyhřáté trouby na 175 °C a pečeme 25-30 minut. Quiche přendáme na talíř, pomažeme ho kaviárem a ozdobíme koprem.

rdc

foto: essen&trinken


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>