Rybí polévka s jemně pikantní omáčkou

Touží váš mlsný jazýček o těchto Vánocích po netradičních pokrmech? Pak se pusťte do této jemně pikantní rybí polévky. Nemusíte na ni shánět kapří jikry ani hlavy. Stačí zkombinovat filety z ryb, jaké máte rádi.

Pro 4 mlsouny:

3 lžíce olivového olee

2 cibule

9 stroužků česneku

2 rajčata

5 středně velkých brambor

2 špetky šafránu

sůl, pepř

500 g míchaných rybích filet (lín, kapr, štika, úhoř, candát)

Na omáčku:

1 uvařený brambor

1 červená paprika

1 malá chilli paprička

1 g šafránu

1 lžíce hrubozrnné soli

1 žloutek

150 ml olivového oleje

Olivový olej dáme do většího hrnce. Cibule a 4 stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na jemno. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme, rozkrojíme a rozčtvrtíme.

Všechnu zeleninu dáme do hrnce. Posypeme šafránem, osolíme a opepříme. Navrch položíme filety. Vše zalijeme přibližně 3 litry vody. Zapneme sporák na nejvyšší stupeň a polévku 20 minut vaříme. Na omáčku dáme vařit brambor. V mezičase chilli a papriku rozpůlíme, blanžírujeme a stáhneme slupku. Zbývajících 5 stroužků česneku oloupeme a rozmačkáme.

Bramboru oloupeme a spolu s česnekem rozmačkáme na kaši. Přimícháme sůl a šafrán, žloutek a opatrně pomalu přimícháme olivový olej. Hotovou polévku dáme do hlubokých talířů a k ní přidáme i trochu omáčky. Podáváme s opečenou houstičkou.

rdc

 


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>