Rusty nail (aneb zrezivělý hřebík) je pravděpodobně nejznámější koktejl z výhradně skotské whisky. Stejně jako většina tradičních míchaných nápojů se vyskytuje v různých obměnách (s různým poměrem surovin) a jeho původ je neznámý.
Skotskou whisky v něm doplňuje skotský likér Drambuie na bázi bylin a medu, které se podílejí na tvorbě sirupu, jenž je poté smíchán se směsí sladových a obilných whisky. Podává se na Queen Elisabeth II a v Orient Expressu, dříve i na palubách letadel Concord. Při přípravě koktejlu Rusty Nail je naprosto zásadní.
Na jeden drink
4 cl skotské whisky
2 cl Drambuie likéru
Suroviny nalijeme do sklenice s ledem, jemně zamícháme a případně ozdobíme spirálkou z citrónové kůry.
Martina M.
foto: ReeseCLloyd _ photo on flickr