Milujete maso?
Pak pro Vás máme tip, jak připravit šťavnatý rumpsteak.
Pozor, maso obsahuje hodně pepře, a tak recept není vhodný pro děti.
Chuť steaku krásně doplní salát z čerstvé rukoly, fíků a rajčat v úžasném dresinku.
To vše chutná skvěle s opečenou bagetou či pečenými bramborami.
Tak jdete vařit?
Pro 2 mlsouny:
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce balzamikového octa
400 g rajčat
2 zralé fíky
1 lžička pepře ideálně celého
3 lžíce oleje
1/2 svazku rukoly
hrst bazalkových lístků
sůl
1 lžíce piniových ořechů
V misce smícháme med, olivový olej, ocet, lžičku vody, sůl a pepř. Na pánvi bez oleje dozlatova opražíme piniové oříšky. Rajčata nakrájíme na menší kousky. Fíky nakrájíme na šestiny. Vše promícháme. Troubu rozehřejeme na 180 stupňů Celsia. V hmoždíři rozdrtíme pepř celý a posypeme jím maso. Rukou pepř trochu vtlačíme. V pánvi rozpálíme olej a steak na něm ze všech stran opečeme tak, aby se maso zatáhlo. Přendáme na plech, zabalíme alobalem a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme 6 až 7 minut. Vytáhneme z trouby a necháme asi 10 minut v alobalu odpočívat. Mezitím očistíme rukolu, smícháme se salátem a dáme na talíř, navrch položíme maso, které ještě osolíme a posypeme plátky bazalky.
Sandra Š.