Risotto primavera

Máte chuť na italskou kuchyni? Co takhle vyměnit těstoviny za rýži a pochutnat si na rizotu? V názvu stojí jarní rizoto, nenechte se zmást, všechny surovine lze hravě sehnat i nyní, a tak nic nestojí v cestě.

Pro tento recept se nejvíce hodí rýže Arborio patřící ke krátkozrnné odrůdě asijské rýže seté japonského typu. Tato odrůda na rozdíl od té indické nevyžaduje tropické podmínky k růstu.

 

 

Pro 4 mlsouny:

 

1000 ml zeleninového vývaru

olivový olej

2 malé cibule

2 větší mrkve

300 g cukety

300 g rýže

100 g mraženého hrášku

svazek jarních cibulek

 

Vývar přivedeme v pánvi k varu, poté plamen ztlumíme a necháme probublávat. V druhé hlubší pánvi rozehřejeme lžíci oleje a přidáme na jemno nakrájenou cibuli, mrkev a cuketu. Ochutíme solí a pepřem. Restujeme 3 minuty a poté přidáme rýži. Vaříme několik minut a poté zalijeme vařečkou vývaru, necháme vývar absorbovat a tak pokračujeme, až přidáme všechen vývar, vaříme, dokud rýže nezměkne.

Asi tak 5 minut před koncem, přimícháme k rýži hrášek a jarní cibulku nakrájenou na kolečka.

 

Martina Mlsná


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>